Ontmoet de Community: Ruud Mattheij!

01 November 2016/
Real Life Gaming

Nederland zit vol creatief talent. In de Real Life Gaming Community hebben we een groot aantal unieke experts, waarmee we samen elke unieke belevingen kunnen realiseren. Hier spreken we met één van die experts, om een gezicht te geven aan de creativiteit: de community.

We gaan in gesprek met: Ruud Mattheij


Hey Ruud! Hoe ben je terecht gekomen bij Real Life Gaming?
Het bedrijf Real Life Gaming heb ik ongeveer een jaar geleden leren kennen als het bedrijf achter Prison Escape. Destijds stond Facebook vol met allerlei nep-events, zoals verstoppertje spelen bij de IKEA, een workshop eenhoorns vangen voor beginners, en front row tickets voor het Einde der Tijden. Toen ik op Facebook zag dat je met 120 mensen kon ontsnappen uit een echte gevangenis, reageerde ik ook wel een beetje sceptisch. Ik heb destijds de gok toch maar gewaagd en kaartjes gekocht voor een van de edities in oktober. Vervolgens bleek dit één van de gaafste ervaringen van 2015 te zijn. Ik vond de ervaring zo indrukwekkend, dat ik in november nogmaals mee heb gedaan. Aangezien ik in die periode ook op zoek was naar een nieuwe uitdaging op het gebied van improvisatietheater, heb ik na de game onmiddellijk gevraagd of ze nog vrijwilligers nodig hadden. Ik werd opgenomen in het casting bestand en mocht begin januari op auditie komen. Hier werd ik aangenomen als acteur, waarna ik steeds actiever werd binnen Prison Escape en Real Life Gaming.

Je werd steeds actiever binnen Prison Escape en Real Life Gaming? Vertel!
Binnen Prison Escape ben ik in januari begonnen als acteur, voornamelijk als strenge bewaker. Ik heb me daarna gespecialiseerd in verschillende veiligheidsaspecten binnen de productie, waaronder crowd control, bijvoorbeeld door er voor te zorgen dat de relevante locaties in de gevangenis op het juiste moment open – of juist gesloten – zijn in het spel. Ook heb ik recentelijke enkele trainingen op dit gebied mogen geven. In de bredere zin van het woord help ik RLG met het uitvoeren van data analyses en geef ik advies over specifieke elementen van toekomstige producties.

Dat gaat je goed af hé?
Ik kan gelukkig een kleine bijdrage leveren aan het grote geheel. In de wetenschap wordt er vaak gesproken over het “staan op de schouders van reuzen”. Dat vond ik zelf altijd een erg lege uitspraak, tot ik het team ontmoette waarmee we de Prison Escape games draaien. Door op hun schouders te staan, kan ik een bijdrage leveren die de productie net een stapje verder helpt. Zonder mijn collega’s zou dat simpelweg niet lukken. Het is alleen wel jammer dat een meerderheid van mijn collega’s mijn naam – taalkundige vandalen dat het zijn – moedwillig met ‘dt’ schrijft.

Ruud wordt ontzettend gewaardeerd binnen onze community. Zijn humor, enthousiasme en algehele mindset inspireert ons.

Daarom bedanken we: Ruud Mattheij!