Ontmoet de community: Kasper Koman

04 August 2016/
Real Life Gaming

Nederland zit vol creatief talent. In de Real Life Gaming Community hebben we een groot aantal unieke experts, waarmee we samen elke unieke belevingen kunnen realiseren. Hier stellen we je voor aan één van die experts, om een gezicht te geven aan de creativiteit de community.

 

Wij stellen je voor aan: Kasper Koman

Kasper Koman verleend zijn diensten als webapp ontwikkelaar en audio designer al sinds het begin. In teamverband is hij medeverantwoordelijk voor de geluiden te horen in de Prison Escape beleving. Op dit moment is hij werkzaam bij Real Life Gaming als programmeur en denkt hij mee over het gebruik van technologie in onze nieuwe productie.

De website van Real Life Gaming en Prison Escape hebben veel te danken aan Kasper. Van de grond op heeft hij alles ontworpen, en heeft hij een prachtig platform gecreëerd voor onze ervaringen en die van onze partners. Dit doet hij ook met veel zorg en op een hoog tempo.

Hij heeft deze vaardigheden echter zelfstandig ontwikkeld. “Ik heb altijd vanuit een eigen nieuwsgierigheid nieuwe dingen geleerd, maar ik weet nu genoeg om hiermee professioneel uit de voeten te kunnen.”

Naast het bouwen van de websites is Kasper onderdeel van Guns for Hire, een bedrijf dat muziek en geluid ontwerpt voor films en games. Bij het ontstaan van Prison Escape hebben veel studenten van de HKU meegewerkt. Hier was Kasper Koman er één van, als Compositie en Muziek Productie student. Vanuit school had Kasper, samen met een aantal medestudenten, Guns for Hire opgezet. Kort daarna werden zij uitgenodigd door Real Life Gaming om vrijwel alle audio voor Prison Escape te maken. Dit doen zij nog steeds, hun werk gaat van radio spotjes, tot de soundtrack en de in-game geluiden. Ze hebben zelfs een award gewonnen voor best sound design op Sound Track Cologne 2014.

Kasper Koman bezit een bijzondere combinatie van technische en muzikale expertise. Voor het creëren van nieuwe technieken is hij nieuwsgierig en innoverend, waardoor de websites altijd van top kwaliteit zijn. In Guns for Hire draagt hij bij aan de ervaring door unieke audio, onmisbaar in het Real Life Gaming genre.

Hiervoor bedanken we Kasper Koman!

 

Mocht je meer informatie willen over de auditieve kunsten van Guns for Hire, of Kaspers rol in dit bijzondere bedrijf? Bezoek dan hun website!