Ontmoet de community: Daniël de Ronde

06 July 2016/
Real Life Gaming

Nederland zit vol creatief talent. In de Real Life Gaming Community hebben we een groot aantal  experts, waarmee we samen elke unieke belevingen kunnen realiseren. Hier stellen we je voor aan één van die experts, om een gezicht te geven aan de creativiteit van de community.

 

Wij stellen je voor aan: Daniël de Ronde

Al sinds de eerste Prison Escape speelt Daniël de Ronde ijverig mee als acteur. Zijn vaardigheden als illusionist en mentalist komen hem erg van pas bij het uitspelen van zijn rol. Hierdoor laat hij veel deelnemers verwonderd, verbijsterd en soms opgelicht achter. Op dit moment zet Daniël zijn bijzondere gaven in als acteur, host van escape rooms en in het ontwikkelen van zijn geheel eigen shows.

Veel van de kunsten die Daniël vertoond heeft hij zichzelf aangeleerd. Valsspelen, verschillende trucs en gedachten lezen heeft hij geheel op eigen initiatief geleerd. Slechts bij hypnose heeft hij cursussen gevolgd.

Als ´professioneel oplichter´ heef Daniël veel vrijheid als acteur bij Prison Escape. “Mijn grootste win is nog steeds hoe ik mijn rol in Prison Escape heb ontwikkeld en hoe ik daar een nieuwe manier in heb gevonden om de performance van een illusionist tot zijn recht te laten komen.”

Werken voor Real Life Gaming heeft de acts van Daniël wel beïnvloed. “ Het heeft mij vooral aan het denken gezet over wat voor beleving ik mensen precies wil geven tijdens mijn acts, hoe je shows wilt vormgeven. Er is op dit moment een kloof tussen close-up magic en podium acts. Bij close up magic is je engagement heel hoog, maar theatrale ondersteuning laag. Bij de podium act is dat precies andersom. Ik ben opzoek naar de middenweg, waar je het beste van beide werelden hebt. Samen met Real Life Gaming ben ik dat nu ook aan het ontwerpen.”

Daniël de Ronde weet met vingervlugheid en mentalisme altijd mensen te verrassen. Of het nu met balletjes of kaarten is, de illusies die hij creëert zijn verbijsterend. Hierdoor brengt hij een extra laag aan elke Real Life Game door zijn magische aanwezigheid.

Hiervoor bedanken we Daniël de Ronde!

 

Mocht je meer informatie willen over de kunsten van Daniël de Ronde, of bij zijn shows aanwezig zijn? Bezoek dan zijn website!

Logo_Arcana