Ontmoet de community: Arjan Hamoen!

11 June 2020/
Real Life Gaming

We spreken vandaag met Arjan Hamoen. Arjan was 16 jaar lang werkzaam als leerkracht totdat hij besloot om in het weekend een ontsnapping te wagen uit de Noordsingel gevangenis van Rotterdam… 

‘Ik speelde de game en ik gaf mezelf in het spel meteen al een rol. Ik speelde een karakter en dat viel op. Bij Bert, beter bekend als ‘Old Dutch’. Bij het napraten heeft Bert geloof ik Rik er bijgehaald en gesproken over de ervaring en hoe ik het deed in het spel. Toen dacht ik; ik vind dit wereldje echt super interessant! Vervolgens heeft Rik aangegeven: dit is ons mailadres, stuur anders een mailtje dat we dit gesprek hebben gevoerd…

En dat heb ik gedaan! Vervolgens werd ik uitgenodigd voor een 1-op-1 casting met Jasper. Die heeft me 45 minuten door de mangel gehaald waarna ik het in het écht mocht gaan proberen. Dat was voor het eerst dat ik wat ging doen als acteur… 

Van het een kwam het ander en inmiddels ben ik al 4,5 jaar actief binnen Real Life Gaming. 3 jaar geleden heb ik mijn vaste baan opgezegd en besloten om van het acteren mijn werk te gaan maken. Ik ben toen vrijwel direct mezelf als stemacteur gaan ontwikkelen want dat is iets dat ik altijd al wilde. Gaandeweg heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan. Het kan ook zijn dat je me wel eens op tv hebt gezien… Hierbij mijn showreel:

Ik ben nu ook zo’n 3,5 jaar acteur bij HEL shooter. Tijdens deze beleving was ik als acteur actief in het pand. Totdat ik een hernia kreeg… In hetzelfde pand als waar HEL-shooter werd georganiseerd zat ook een escape room. Toen ik met de hernia kwam te zitten heb ik aangegeven bij de eigenaar van HEL-shooter dat ik graag betrokken wil blijven en hij me altijd mag inroosteren op de escape room! 

Uiteindelijk heeft de eigenaar mij gevraagd om mee te denken over de escape room in het pand. Hij gaf aan dat dit een eerste generatie escape room was en dat dit omhoog moest. Het plan was om groepen groter dan 8 man op te splitsen, de ene groep kon HEL-shooter ervaren en de andere groep de escape room in het pand.  Om dit later weer om te wisselen. 

Ik heb toen aangegeven: als we dit gaan doen dan gaan we ook met acteurs werken. Zo zijn we gaan bouwen aan ‘The Recruits’ en het basisidee is dat een groep mensen gekozen is om zich te bewijzen of ze het in zich hebben om voor een geheime dienst in Nederland te werken. 

Om dat te bewijzen hebben we een Russische basis gemaakt waar je als geheime dienst een infiltratie moeten doen. Uiteindelijk word je beoordeeld op het al dan niet volbrengen van deze infiltratie. Tijdens de beleving is een assessor aanwezig genaamd vd Velde. Deze persoon gaat de rekruten beoordelen. Uiteraard kunnen deelnemers tijdens de missie Russen tegen het lijf lopen. Deze zijn immers in de Russische basis aanwezig! De spelers hebben voorafgaand de keuze of zij interacties aan willen gaan of dat ze liever ongezien infiltreren. In de groep kan je zelf dus aangeven wat je voorkeur heeft… Misschien vind je het spannend om interacties aan te gaan dan kan je dus ongezien infiltreren. 

Ik heb gemerkt dat het grote probleem is dat mensen acteurs in escape rooms kennen alleen meemaken als ‘bangmakers’. Dan is er geen interactie. En dat is juist wat wel ontzettend mooi is om wel te doen.’

The Recruits duurt maximaal 1,5 uur, leeftijd is 16+, maximaal 6 deelnemers kunnen er aan meedoen. Tickets en meer informatie over The Recruits kan je vinden via:

www.therecruits.nl

We wensen Arjan veel succes met het runnen van zijn business en hopen nog vele jaren samen te mogen werken met deze gewaardeerde community member!