Kaptka

02 August 2016/
Real Life Gaming

Op zaterdag 9 juli zijn wij naar de playtest van Kaptka gegaan. In dit theaterspel creëer je op een speelse manier een verhaal, wat mogelijk wordt uitgevoerd door professionele verhalenvertellers.

“Vanuit het hele land zijn de beste troubadours samengekomen om het verhaal te vertellen rondom de bizarre dood van de journaliste Nessa. Werd ze vermoord door een jaloerse minnares? Was ze stiekem een spionne? Of was het eigenlijk zelfmoord?

Samen met jouw team probeer je het beste verhaal te maken, door speciale kaarten en verhaalfragmenten te vinden die verstopt liggen in het gebouw. Ga je voor een sensationele vertelling, of kies je voor humor? Elk verhaal dat in Kaptka wordt gemaakt is uniek, maar alleen het winnende verhaal wordt ter plekke opgevoerd.”

Door het verzamelen van kaarten, die verstopt liggen in de gehele spel gebied, kan een verhaal samengesteld worden. Hierdoor vorm je een moord mysterie, waarin elke kaart een belangrijk element vertegenwoordigt. Er is echter genoeg ruimte voor eigen inbreng en de verhalenvertellers luisteren eerder naar jouw dan naar de kaarten. Dit betekent dat het spel de creativiteit niet beperkt, juist uitlokt.

De verhalenvertellers dragen de ervaring. Hun enthousiasme en charme zijn goede motivatoren. Ze zijn erg behulpzaam wanneer je vast zit en maken de show erg persoonlijk en individueel. Wanneer de acteurs uiteindelijk het verhaal vertellen is het een echte show, en geeft het een mooi einde aan een leuk spel.

Als laatste heb je de wereld. Kaptka is namelijk onderdeel De Wentel, waar je tijdens het spel mee in aanraking komt. Met verschillende projecten, zoals kaartspellen, graphic novels en theatergames, wordt het verhaal verteld van de fictieve wereld Lida. Deze trans mediale verhalenwereld is niet alleen het podium van het spel, maar ook het groter naratief waarin jouw verhaal opgenomen zal worden. Het verhaal wat in Kaptka verteld wordt zal namelijk onderdeel worden van De Wentel. Op deze manier voegt jouw verhaal toe aan een grote, levende wereld.

Wij hebben erg genoten van Kaptka. We zijn erg benieuwd naar hoe deze Real Life Game zich zal ontwikkelen en welke verhalen verteld zullen worden.

Kaptka gaat in première op festival Boulevard. Kijk voor meer informatie op de website!