Hoe gaat Prison Escape Online in zijn werk?

12 January 2021/
Real Life Gaming

Het is 2021…
We dealen al een tijdje met thuiswerken en online vergaderingen nu we in lockdown dankzij COVID-19. Normaliter organiseren we Prison Escape in de gevangenissen in Breda & Doetinchem. Honderden deelnemers proberen een ontsnapping te wagen uit de gevangenis terwijl ons leger aan bewakers ze nauwlettend in de gaten houdt… Maar dit is voor nu even verleden tijd. Ook wij kwamen voor een verrassing te staan toen vorig jaar duidelijk werd dat thuiswerken de norm werd. We zijn direct ingesprongen op deze situatie en hebben Prison Escape Online ontwikkeld. Deze productie gaan we de komende jaren in de markt zetten. Het is een beleving die door mensen ervaren kan worden terwijl ze op afstand zijn van elkaar. Daar zijn we trots op en vertellen we je graag meer over!

Hoe gaat Prison Escape Online in zijn werk?
Zodra er een groepsslot wordt geboekt ontvang je van ons een unieke link. Je kan inloggen op deze link door middel van het invoeren van je naam & mailadres. Vervolgens word je doorgestuurd naar een omgeving waar verschillende documenten klaar staan. Deze documenten gaan over de persoon die in de gevangenis zit, laten een plattegrond zien van de gevangenis en natuurlijk is er nog meer te vinden maar we zullen niet te veel ‘spoilen’.  Nadat deze informatie is doorgelezen word je 30 minuten voor het specifieke aanvangsmoment gevraagd om naar een Google Meet link te gaan die ook in deze omgeving zal verschijnen. Om deze Google Meet link te bezoeken hoef je verder niks te downloaden of the installeren, je kan deze pagina bezoeken in iedere webbrowser.

Zodra je in de online omgeving bent:
Zie je jouw collega’s vermomd in beeld. Ze zijn vermomd omdat het inbreken in een gevangenissysteem natuurlijk hartstikke illegaal is! 😉  Zodra jullie team compleet is zal de anonieme hacker (acteur) jullie gaan toespreken en kennis met jullie maken. Jullie maken samen een plan van aanpak en overleggen wat er gebeuren gaat. Het doel is in ieder geval duidelijk: bevrijd gedetineerde Koblenko!

Wat kan je verwachten?
Tijdens de beleving staat je team een bijzonder verhaal te wachten. Omdat we gebruik maken van acteurs heb je live interactie met deze mensen via je microfoon / webcam. Door met ze te praten zullen er acties worden ondernomen die eventueel leiden tot een ontsnapping. Tevens is er een uniek gamedesign losgelaten op dit product dat zal zorgen voor verbluffende scenes en spannende situaties. We hebben de gevangenis volgehangen met microfoons, camera’s, props & setdressing dus het ontzettend realistisch aan.

Wat brengt het mijn team?
Een unieke 45 minuten durende ervaring die zorgt voor verbinding (op afstand). Samenwerken is ontzettend belangrijk, onderlinge communicatie ook. Er kan ook een competitie van gemaakt worden, het zal namelijk niet ieder team lukken om de gevangene naar buiten te sluizen. Deze beleving is uniek in de wereld en zal jullie nog lang bijblijven! We leveren maatwerk op basis van de inbreng van de klant, iedere editie is volstrekt uniek!

Quanta Costa?
Een groepsticket kost tot en met februari 109 euro per groep (inclusief 9% BTW). Per groep mogen er maximaal 7 mensen meespelen. We organiseren Prison Escape Online op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag & zondag. Tevens is het mogelijk om een andere dag te boeken als je met een groot aantal deelnemers mee wilt doen. Per dag hebben we ruimte voor 400 deelnemers.

Voor meer informatie over de beleving klik je op onderstaande link!
www.prisonescape.nl/online/