Diversiteit in Real Life Gaming: de cast

23 August 2016/
Real Life Gaming

Een succesvolle Real Life Game moet op het echte leven aansluiten. Diversiteit is hiervan een belangrijke factor. Door gebruik te maken van een groot aantal disciplines kan de ervaring vanuit alle hoeken bekeken en verrijkt worden. Dit maakt Real Life Games tot de nieuwe entertainment vorm waar we zo van houden.

Prison Escape, het eerste project van Real Life Gaming, en direct ook hun grootste. Tijdens het evenement brengen 45 acteurs de Noordsingel gevangenis tot leven. De cast is ongelofelijk gevarieerd, wat enorm bijdraagt aan de vorming van de beleving.

Van professionele figuranten, tot hobby acteurs tot mensen zonder acteer ervaring, de diversiteit van de cast is goed te zien. Iedereen heeft eigen disciplines en specialisaties. Hierbij is de uitdaging dat ze allemaal tot hun recht komen en elk inzicht in waarde erkent wordt. Zo kun je goed bouwen op de voorspelbaarheid en structuur van professional , maar ook leren van de onervaren nieuweling.

Iedereen komt namelijk met nieuwe ingevingen, cruciaal voor improvisatie theater. De kruisbestuiving tussen de verschillende leden van de cast is een van de grote redenen waarom Prison Escape zo uniek is. Voornamelijk omdat meerdere acteurs de zelfde rollen spelen is er een constante uitwisseling van kennis, methode en inzicht. Hierdoor wordt met elk evenement de cast wijzer en sterker, tot dat er geen rol is die ze niet aan kunnen.