The Vault

by Sherlocked

Het is drie over acht precies.

Hier staan we dan. Onze missie gaat beginnen.

We zijn nog niet eens op locatie wanneer de ervaring begint. We zijn gekleed voor de gelegenheid: vandaag zijn wij kunstverzamelaars. Althans, dat moeten ze denken bij de Beurs van Berlage… In werkelijkheid zijn we hier om iets uit de kluis te stelen. Iets van onmeetbare waarde.

Ons team weet onopgemerkt te infiltreren in het gebouw, kraakt de codes die we ontdekken onderweg, soepel weten we samen te werken. Want dat is van belang in deze missie: samenwerking. Hoe verder we de missie volbrengen, hoe mooier de omgeving wordt. Alles hier is authentiek. We zijn in een echt oud kluizenpand. Het licht is gedimd, de locatie wordt perfect gebruikt voor deze beleving. Hier en daar komen we een mooi vormgegeven puzzel tegen, deze weten we te kraken. De interactieve acteurs maken de wereld waar wij ons in begeven extra geloofwaardig, en spelen soepel in op alles dat wij verzinnen.

Ren voor je leven! Missie geslaagd. De adrenaline zakt uit onze lijven, wat was dit ongelofelijk vet. Het sterkste aan deze beleving is zonder twijfel het verhaal. De locatie en de puzzels sluiten hier feilloos bij aan. De puzzels waren in onze beleving van een goed niveau. Blijkbaar weet maar 10% de missie te volbrengen en in te breken in de kluis, dus denk rustig na en observeer voordat je als kip zonder kop rond gaat rennen.

Het toffe aan The Vault is dat het geen traditionele Escape Room is. Het is geen ontsnappingsverhaal, maar een inbrekersmissie. De interactieve acteurs brengen de ervaring tot een hoger niveau. We raden aan om The Vault met vijf personen te spelen.