The Prison Cell

by The Great Escape

Een goed verzorgde ontsnapping

The Prison Cell is een van de escaperooms van The Great Escape in Zwolle. Gemaakt door Johan Post en Laurens van Laar, in deze escape ervaring betreed je een dystopische gevangenis waaruit je moet zien te ontsnappen.

The Prison Cell weet het ‘duistere gevangenis’ thema erg goed te onderbouwen. Door middel van decor, film, audio en acteurs wordt vóór en tijdens de ervaring goed in de sfeer gehouden. De kamer zelf heeft een harde en ruwe uitstraling door het gebruik van baksteen, staal en duidelijke sporen van gebruik en ouderdom. Deze uitstraling bereiken ze zonder dat het gevoel van verwaarlozing te creëren. Het lijkt op een goed verzorgde filmset, waar de roest en het vuil is aangebracht met een duidelijk doel.

Misleiding en verrassing zijn belangrijke factoren in The Prison Cell. Vaak lijkt de opdracht om naar de volgende fase in de ervaring te gaan duidelijk, om toch vlak voor het eind een plotselinge twist te maken. De uitdagingen hebben vaker dan niet een creatieve oplossing, of een creatief effect of uitkomst. Hierdoor blijft de kamer leuk de gehele ervaring lang, je wordt immers altijd verrast.

Het is duidelijk dat elke puzzel en de verbanden met elkaar met zorg is ontworpen. Door gebruik te maken van kleine, en soms vanzelfsprekende elementen, kunnen hele interessante spel situaties ontstaan. Iets simpels zoals handboeien wordt door de spelontwerpers zo goed benut dat het een enorme toevoeging geeft aan de ervaring, niet alleen in thema maar ook in de puzzels. Dit voegt een enorme diepgang toe aan de ervaring van The Prison Cell en is een wezenlijke verrijking van de puzzels.

Conclusie:
The Prison Cell is een tot in de puntjes verzorgde escape room. De goede sfeer gecombineerd met het verrassende spelverloop en slim puzzel ontwerp komt samen in een sterke ervaring. Dit is duidelijk een project waar goed over nagedacht is en waar alle element door ontwerp of toeval perfect samenvallen tot een rijke beleving.