H.E.L. Shooter Part III

by H.E.L. Shooter

GUNS BLAZING

Daar staan we dan. Geweren in de hand, van top tot teen in het zwart gekleed, het arrestatieteam is er klaar voor. We gaan die criminelen eens goed aanpakken.

Voor de lezers die het niet kennen, H.E.L. Shooter is geen Escape Room. Het is een airsoftbeleving voor wie dat eens nét even wat anders wil doen. Doordat je een duidelijk doel hebt – schakel de criminele bende uit – kan je extra gefocust te werk gaan. Het donkere decor, de dreigende achtergrondmuziek en interactieve acteurs geven het gevoel dat je in een actiefilm speelt. Natuurlijk zijn er ook kleine puzzelelementen en belangrijke keuzes die je moet maken voor het verhaal, maar deze zijn simpel, en dat moet ook wel: het is interessant om te merken wat een goeie portie adrenaline met je brein kan doen.

Bij sommigen begint de adrenaline al voordat de beleving bevindt: we oefenen met de geweren, we worden serieus gebrieft en voorbereid, en de voorste staan al te trappelen om het gigantische gebouw in te rennen en erop los te schieten. Bij anderen heersen nog wat zenuwen, maar zodra de eerste airsoftkogel de benen raakt komt het los. Zo verandert het zenuwachtigste meisje van het team in de losgeslagen kogel die schreeuwend door het pand rent en alle criminelen goed te grazen neemt met haar airsoftgun. Ten opzichte van I en II is Part III meer geladen met narratief. De contactmomenten zijn enerverend en zorgen voor een diepere emotionele investering in het verhaal. Waar Part I over het knallen ging, en Part II meer op stealth leunde, heeft Part III een héérlijke balans gevonden. Er zijn een aantal nieuwe game-elementen bijgekomen in de experience die het geheel nog completer maken. De twee uur vliegen voorbij, het teamwerk zorgt voor een ijzersterke overmeestering, hijgend en lachend voelen we de victorie. Missie geslaagd.

Conclusie

H.E.L. Shooter is een aanrader voor wie zich een held wil voelen in een actiefilm.
Of ben je gewoon benieuwd hoe je om gaat met een situatie vol adrenaline? Dan moet je dit gedaan hebben.