Escape Room Time

by VRescaperoom

De eerste Virtual Reality Escaperoom van Nederland

“Tijd… misschien wel het meest kostbare bezit dat we hebben. Hoe ga jij er mee om? Stress je als er nog maar 5 minuten op de klok staan? Of pak jij je moment, lijkt het alsof je de tijd hebt stilgezet en weet jij de juiste connecties te maken? In Escape Room Time draait alles om tijd. Ontsnap uit, reis door en stop de tijd voordat je te laat bent!” – Escaperoom TIME

Hier staan we dan, op de stoep voor het historische Muntgebouw in Utrecht. Het team bestaat uit 6 man. Wij bezoeken vandaag Escape Room TIME, een beleving die Virtual Reality en de echte wereld met elkaar verbindt. De eerste VR Escape Room van Nederland. De klok slaat 11:00 uur. Het is tijd.

Zodra we arriveren, wordt ons duidelijk gemaakt wat onze rol in dit verhaal is.
Wij zijn Time Chasers, een elite-eenheid van tijdreizigers die afwijkingen in de tijdstroom herstelt. Er heeft een gigantische complicatie plaatsgevonden, en wij zijn de enige die dat kunnen corrigeren. Als wij falen, dan zal dat gruwelijke consequenties hebben.

We zijn aangenaam verrast door deze ervaring. De beleving heeft een sterke verhaallijn en thematiek, die ook visueel sterk wordt weergegeven in props en omgeving. Alles in het thema ‘tijd’, we gaan volledig op in deze wereld. Het is van groot belang dat we goed samenwerken, en dat lukt. De beleving is dynamisch, valt nooit stil, en gebruikt de Virtual Reality op een goede manier. Echter is de grootste kracht van de kamer niet de VR, maar de verhaallijn in combinatie met de algehele thematiek.

Conclusie

We hebben door de tijd gereisd, onze angsten in de ogen aangekeken, en als een team echt samen moeten werken om vooruit te komen. De puzzels zijn niet té moeilijk. Deze beleving is een aanrader voor associatieve denkers. Het is een innovatieve room met een duidelijke thematiek en toffe special effects, waarvan het verhaal misschien nog wel het sterkste element is.