De Laboratoriumkamer

by Escape Room

Onbehagelijke sfeer in een mysterieuze werkplaats

De Laboratoriumkamer is een escape room gemaakt door ESCPAE ROOM Nederland. Het is niet alleen hun eerste kamer, het is de eerste escape room gebouwd in Nederland.

In de Laboratorium kamer betreed jij de werkplaats van Doctor Steiner. Direct is duidelijk dat er iets mis is. Door dagboek fragmenten, computer files en dossiers kom je achter de onaardse praktijken van Doctor Steiner, het beste te vergelijken met verhalen als Frankenstein en Jeckyl and Hide. Zoals gebruikelijk krijg je voor het betreden een introductie film te zien. Deze zorgt er voor dat je met de juiste stemming de kamer in gaat, zodat als je eenmaal binnen bent je direct wordt ondergedompeld in de sfeer van het laboratorium.

Eenmaal in de kamer kan je direct aan de slag. Het fijne van de Laboratorium kamer is dat het geen lineair ontwerp heeft. Alles komt uiteindelijk samen, maar er zijn meerder punten waarop je kan beginnen. Op deze manier kan je goed aandacht verdelen en is er altijd iets te doen.

Interessant is het gebruik van rekwisieten. De kamer geniet van een grote diversiteit in spelobjecten die je in nieuwere escaperooms soms nog mist. Daarnaast heeft elke puzzel iets wetenschappelijks en technisch. Het deed mij veel denken aan testen die gebruikt worden voor intelligentie onderzoek van apen, wat mooi aansluit op het thema. Ben je aan het spelen of wordt je stiekem getest op jouw intellect?

Conclusie:

De Laboratorium kamer weet alle elementen optimaal te benutten om een bijzondere ervaring neer te zetten. Het spelontwerp sluit goed aan op het thema en bied alle deelnemers iets om mee te spelen. Er zijn ook genoeg gruwelijke geheimen te ontdekken. Want wie weet wat er allemaal aan de hand is in de werkplaats van Doctor Steiner?