Arcade Invasion

by Questomatica

Opwelling van nostalgie!

“Arcade Invasion is the latest and completely mind-blowing creation of Questomatica. It took the creators over 15 months of construction to design the only space in Amsterdam where teams can step into the world of 20th Century arcade games. Walk around 8bit landscapes, see what is inside the brick question box and fight the invaders face-to-face with the help of a pixelated laser gun!”

Het team dat vandaag de uitdaging aangaat bestaat uit 5 ontiegelijke nerds. Wij zijn razend enthousiast om dit te spelen. Het was onze kinderdroom: altijd al hebben wij in de wereld willen stappen van onze iconische videogame helden zoals Mario, Donkey Kong en Sonic. Nu wordt er gezegd dat dat kan.

De deur gaat open. De gastvrouw die ons naar binnen laat is nog enthousiaster dan wij.
“Er is iets vreselijk mis gegaan in de videogame wereld. Kwaadaardige krachten dreigen naar de echte wereld toe te glippen, en de helden die dat moesten voorkomen hebben gefaald. Jullie worden ingezet om dat te beletten en de wereld te redden van de ondergang.”

Het verhaal is heel fantasierijk en prikkelt onze interesse. Tijdens het spel vervaagt de in het begin zo duidelijke verhaallijn. Dit wordt goedgemaakt door de puzzels, techniek en voornamelijk door de prachtige vormgeving, het sterkste element van deze escape room. Overal om ons heen zien we verwijzingen naar de gamewereld en veel mooie zelfgemaakte attributen.

Arcade Invasion is een heerlijke opwelling van nostalgie. We hadden door de sterke inleiding wat meer van het verhaal verwacht, maar dit wordt volledig goedgemaakt door de goed verzorgde ruimtes, zeer welbedachte omgeving, attributen, puzzels en techniek. Arcade Invasion scoort bovengemiddeld.